Egészség és biztonság - Mystery Hotel Budapest
9055
page-template-default,page,page-id-9055,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,responsive-menu-pro-slide-right
 

Egészség és biztonság

Kedves Vendégeink!

Szállodánk november 11-től turistákat, egyéni utazókat nem fogadhat, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkező vendégeket.

 

Amennyiben nem üzleti célból utazna és emiatt nem tud ellátogatni a szállodánkba, úgy szívesen segítünk módosítani a foglalást, valamint találni egy olyan időpontot amikor a korlátozás már valószínűleg nem lesz érvényes.

 

Amennyiben üzleti céllal utazik, a kormányrendelet 11. § alapján a szálloda joga és egyben kötelessége, hogy meggyőződjön a vendég üzleti céljának valódiságáról. Ennek érdekében kötelességünk megkérni a vendéget, hogy megfelelő irattal igazolja állítását. Emellett egy nyomtatványt szükséges kitölteni bejelentkezéskor, ahol kötelező megadni a céges adatokat (cégnév, címe, adószám).

 

A szálloda nyilvános helyiségeiben, így a lobbiban, az étteremben, a folyosókon, liftekben az itt dolgozók és a vendégek is kötelesek maszkot viselni.

 

A kormányrendelet 12. § (2) és (3) bekezdései alapján a szálloda fitnesztermét, wellness részlegét, fürdőjét sem külsős, sem szállóvendég nem látogathatja, ezeket a szálloda köteles zárva tartani.

 

A koronavírus járvány okozta helyzet miatt kiemelt fontossággal figyelünk szállodánk tisztaságára, valamint betartjuk a WHO és a Magyar Szálloda és Étteremszövetség (MSZÉSZ) ajánlásait:

  • A közösségi területeket, liftgombokat, ajtókilincseket naponta többször fertőtlenítjük
  • A főbejárat mellett alkoholos fertőtlenítő pontot állítottunk fel
  • Minden egységünkben érintésmentes fizetési lehetőséget biztosítunk

 

Szállóvendégeink részére az alábbi szolgáltatások elérhetőek:

  • A la carte reggeli 07:30 és 10:30 között a Great Hall étteremben
  • A la carte vacsora 17:00 és 22:00 között a Great Hall étteremben
  • A szobaszervíz szolgáltatásunk az étterem nyitvatartási idejében elérhető
  • Az Ön biztonsága és kényelme érdekében a szobák napi takarítása csak kérésre történik, illetve a leágyazás (turn down) szolgáltatást is csak előre egyeztetve tudjuk biztosítani
SZOBAFOGLALÁS